Skip links

You(th) in the center

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες το πρόγραμμα “You(th) in the center(20-24 Αυγούστου 2018). Το Κε.Δι.Βι.Μ 2 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ συμμετείχε μαζί με νέους από τέσσερις χώρες των Βαλκανίων: την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία και την Σερβία. Το “You(th) in the center” χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της ΕΕ με τη στήριξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και είχε στόχο την δημιουργία ενός δικτύου νέων ανθρώπων και οργανώσεων και τη βελτίωση των συνθηκών για τη συμμετοχή των νέων, ιδίως των νέων με λιγότερες ευκαιρίες.

Στο πρόγραμμα κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από τους νέους συμμετέχοντες σχετικά με τις αλλαγές που απαιτούνται σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να επιτευχθεί αυτό.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, όπου παρουσίασε το βραβευμένο από την UNESCO πρόγραμμα «Πόλη που Μαθαίνει» καθώς και τις παρεμβάσεις του Δήμου Λαρισαίων σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Λάρισας όπως η προσφυγική κρίση.

Στη συνέχεια οι νέοι συμμετέχοντες του προγράμματος You(th) in the centerπαρουσίασαν το έργο και τις προτάσεις τους σχετικά με την πρόσβαση τους στην κοινωνία των πολιτών, στα κοινωνικά δικαιώματα και στο πως θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι συνθήκες για την ενεργή συμμετοχή τους.

Video μέσω τοπικών ΜΜΕ:You(th) in the center

3

6

2

4.

 

5

X