Skip links

Κατασκήνωση στην Πόλη-Καλοκαίρι 2018

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία  με  ένα πλήθος φορέων  της πόλης μας ,στο πλαίσιο του προγράμματος “Κατασκήνωση στην πόλη – Καλοκαίρι 2018”  διοργανώνει ένα νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο)  για παιδιά ηλικίας από 6 έως12 χρονών.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, ρομποτική, παιχνίδια, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, κατασκευές-χειροτεχνίες, δραστηριότητες και θέματα εκμάθησης γύρω από τα πεδία μουσική, περιβάλλον, φωτογραφία, αστρονομία, μελισσοκομία και διάφορα ενδιαφέρονται και χρήσιμα διαδραστικά  εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Με μεγάλη χαρά, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ για πρώτη χρονιά θα συμμετάσχει στην «Κατασκήνωση στην Πόλη– Καλοκαίρι 2018» διοργανώνοντας τέσσερα(4) διαδραστικά εργαστήρια τα οποία είναι βασισμένα στην «Μικρή Πυξίδα» του Εγχειρίδιου Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για Παιδιά, του Συμβουλίου της Ευρώπης, και τα οποία θα διδάξουν στους μικρούς κατασκηνωτές μέσω ευχάριστων παιχνιδιών θέματα όπως:  τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ειρηνική επίλυση διαφορών. Οι μικροί κατασκηνωτές της πόλης μας μέσω των τεσσάρων (4) διαδραστικών εργαστηρίων θα είναι σε θέση:

  • Να αναγνωρίζουνε την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – εξοικείωση των παιδιών με τις δημοκρατικές διαδικασίες.
  • Να αναγνωρίζουνε τις αρχές της πολυπολιτισμικής συμβίωσης μέσω της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα σεβασμού και αναγνώριση της διαφορετικότητας.
  • Να μειώνουν τις διαπροσωπικές συγκρούσεις τους με τη διδασκαλία μεθόδων, μέσα από τις οποίες οι διαμάχες θα επιλύονται ειρηνικά και χωρίς επιθετικότητα.
  • Να συνεργάζονται με γνώμονα το σεβασμό προς τα δικαιώματα και τα συναισθήματα των άλλων.

Οι ώρες λειτουργίας της κατασκήνωσης θα είναι 7.30π.μ.- 15.00 μ.μ. και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

X