Skip links

Πρόσκληση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ κύκλος)»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη του β’ κύκλου της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα παρεμβάσεων για την αύξηση της απασχόλησης μέσω της τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η δράση αποτελεί τη συνέχεια του α’ κύκλου και στοχεύει στην ενίσχυση και υποστήριξη των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το επιστημονικό τους αντικείμενο. Στον β’ κύκλο οι ωφελούμενοι διευρύνονται καθώς εκτός από αυτοαπασχολούμενους και ανέργους θα μπορούν να συμμετάσχουν και μισθωτοί πτυχιούχοι.

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται στις 5.7.2017  και μπορεί να γίνει σε 3 διαφορετικές περιόδους οι οποίες είναι οι εξής:

1η από 5.7.2017 έως 9.8.2017

2η από 6.9.2017 έως 11.10.2017

3η από 8.11.2017 έως 13.12.201

Κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία και μόνο αίτηση χρηματοδότησης σε μια μόνο περίοδο υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης της Δράσης.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται  μόνο ηλεκτρονικά και δωρεάν, στην διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) από 5.000€ έως 25.000€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου. Η Δημόσια Δαπάνη της δράσης χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Πηγή: www.espa.gr

X