Skip links

Ανεργία : απελπισία ή ευκαιρία ? Διάλεξη για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 στο Κεντρο Δια Βιου Μάθησης “Καινοτομία” (Σωκράτους 111) θα γίνει ομιλία με κύριο άξονα την Ανεργία και τρόπους αποφυγής της ..

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες συζητήσεις των νέων σήμερα, περιστρέφονται γύρω από τον τρόπο εύρεσης απασχόλησης, τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν ανά περιόδους και τις εναλλακτικές προτάσεις σε περίπτωση μη εύρεσης εργασίας.

Το σημαντικότερο σημείο όμως είναι ότι οι συζητήσεις επηρεάζουν και αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των ατόμων σε ένα γενικότερο επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι ότι αντί να γίνονται αποδοτικότεροι και ευρηματικότεροι, «κλείνονται» στις κοινωνικές και προσωπικές τους συναναστροφές, το άγχος και η ανασφάλεια μεγαλώνουν και δεν είναι λίγες οι φορές που εκδηλώνονται κρίσεις άγχους και πανικού.

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι; Μήπως δεν είναι όλα τόσο απογοητευτικά όσο τα πιστεύουμε; Μήπως η περίοδος ανεργίας, μπορεί να αποβεί περισσότερο εποικοδομητική από όσο νομίζουμε;

Το σεμινάριο έχει σαν στόχο την αλλαγή σκέψης και οπτικής των πραγμάτων. Η περίοδος ανεργίας είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες δυνατότητές μας ή να δημιουργήσουμε νέες!

Μπορεί ένα πιθανό λάθος στην στάση και ομιλία μας σε μια συνέντευξη να ήταν η αιτία που δεν πήραμε μια δουλειά! Μπορεί η ένδυση μας ή η συμπεριφορά μας στον επαγγελματικό χώρο να μας στέρησαν τη δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης!

Όλα μπορούν να αλλάξουν και όλα έχουν τη λύση τους, αρκεί να είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή!

Το σεμινάριο είναι εισαγωγικό σε βασικές έννοιες οργανωσιακής συμπεριφοράς, ψυχολογίας των επιχειρήσεων και της επικοινωνίας, επαγγελματικών τρόπων συμπεριφοράς (“Business Etiquettes”), αυτοενίσχυσης, ενδυνάμωσης και ψυχικής ανθεκτικότητας απέναντι στην κρίση .

Εισηγήτρια είναι η Ολυμπία Καλαμπαλίκη ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Ψυχική Υγεία» και εξειδικευμένη στην διαχείριση πόνου .

 

Θεματολογία που θα συζητηθεί:

1.Η Ανεργία ως Ευκαιρία

2.Η Δράση για επαγγελματική αποκατάσταση

3.Επιτυχία στην Καριέρα

4.CaseStudies

 

Ημέρα διεξαγωγής:
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 19:00
Αίθουσα 1

Συμμετοχή δωρεάν

 

 

Smiley face

X