Skip links

Νέα Επιταγή Κατάρτισης για ανέργους άνω των 30 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες νέο voucher του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους πιθανότατα από 30 έως 55 ετών έρχεται το επόμενο διάστημα με πιθανή ημερομηνία έναρξης τα μέσα Οκτωβρίου νέο πρόγραμμα για 16.000 μακροχρόνια ανέργους που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ο ΟΑΕΔ ήδη έχει καταρτίσει το σχέδιο για την υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος voucher για ανέργους ηλικίας από 30 έως 55 ετών που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα παρέχει Επιταγή Κατάρτισης για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού. Ειδικότερα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με ονομασία «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» έχει εγκρίνει το υπουργείο Εργασίας από τον Ιούλιο και αντικείμενο της εν λόγω δράσης voucher αποτελεί η παροχή σε 16.000 μακροχρόνια ανέργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Η πρόσκληση για το πρόγραμμα voucher θα αφορά ανέργους ηλικίας 30 έως 55 ετών.
Οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται από επιχειρήσεις για 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης. Ως προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη) των προς ένταξη πράξεων ορίζεται συνολικά το ποσό των 112.000.000 €. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν: θεωρητική κατάρτιση πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της Οικονομίας πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης θα σας ενημερώνει συνεχώς σχετικά με το πρόγραμμα μέσω της σελίδας του προγράμματος στο site μας. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα όρια ηλικίας δύναται να αλλάξουν.

X